Werken met een oproepcontract

Werken met een oproepcontract

Werken met een oproepcontract

Algemeen
Werkgevers zijn verplicht om per oproep minimaal drie uur uit te betalen, ongeacht of die uren zijn gewerkt. Deze regeling geldt als:

  • Er een contract is van minder dan 15 uur per week en als niet duidelijk is op welke tijdstippen de werknemer wordt ingeschakeld.
  • Er een overeenkomst is, maar het niet duidelijk is hoeveel uur per week er is gewerkt.

De werknemer kan dus geen aanspraak maken op drie uur loon als er een contract is van minder dan vijftien uur per week, maar waarbij hij wel op vaste tijden aan de slag gaat (bijvoorbeeld op maandag, woensdag en vrijdag van tien tot twaalf).

Voor alle duidelijkheid: de regeling is niet van toepassing voor contracten van meer dan vijftien uur per week, ook al wordt daarbij op onregelmatige tijden gewerkt.

Oproepcontracten met voorovereenkomst
De flexwerker mag zelf bepalen of hij gehoor geeft aan een oproep. Zolang hij aan het werk is, geldt een tijdelijk arbeidscontract. Bij elke oproep ontstaat een nieuw arbeidscontract. Houdt er rekening mee dat er bij vier opeenvolgende contracten een vast dienstverband ontstaan. Lees meer over vaste dienstverbanden en het vermoedeiljke bestaan van een arbeidsovereenkomst in het artikel De regels voor flexibel personeel.

Nulurencontracten
De flexwerker moet aan het werk als u hem oproept. Er bestaat geen afspraak over het aantal uren dat wordt gewerkt, maar er is wel een doorlopende arbeidsovereenkomst. De werknemer valt onder de bescherming van het arbeidsrecht en is dus ook verzekerd als hij werkt. U houdt dan ook premies in op het loon. Daarnaast betaalt u alleen de uren die worden gewerkt. Deze afspraak moet op papier staan. Het contract is alleen geldig tijdens de eerste zes maanden van de arbeidsrelatie, daarna moet u loon doorbetalen, ook als u minder of geen werk voor de flexwerker hebt.

Min-maxcontracten
Hiervan is sprake als er een minimaal aantal uren per week of maand gegarandeerd (door oproep) wordt gewerkt. Maar er zit ook een maximaal aantal uren aan. U bent verplicht het minimale aantal uren te betalen, ongeacht of de flexwerker dit aantal heeft gewerkt. Het verschil met een min-kracht is de uitbreiding van een gegarandeerd aantal uren met een overeengekomen aantal uren, dat u de werknemer ten hoogste per week of maand zal oproepen. Er is dus ook sprake van een doorlopend contract.

Min-contracten
Hierbij wordt een minimaal aantal uren per week of per maand gegarandeerd (door oproep). U bent verplicht het minimale aantal uren te betalen, ongeacht of dit is gewerkt. Er is sprake van een doorlopende arbeidsovereenkomst.

    0
    Je winkelwagen